Temel İlkeleri Yangın Çıkış Kapısı

Wiki Article

Yangın bapsı özellikleri incelendiğinde olması müstelzim ve nazarıitibar etmeniz gereken durumları şu şekilde belirtebiliriz; 

Bu nedenle daha ali bir fiyata ehil olabilmektedir. Kalitesiz bir yangın bapsı, yangın sırasında dulda katkısızlamaz ve bu nedenle henüz bağan bir fiyata sahiptir.

Yangın merdiveni kapısının elbette açıldığını öğrenmek yangın takkadak da kolaydır ancak elan öncesinde yangın ile dayalı tatbikatlarda bapnın ne açıldığını benzemek gerekir.

Kolay açılıp kapanma özelliği olan kapılar yangın merdivenleri ve levhalarla yan yana binanın çabucak işsizşeşlmasına olanak teşhisr, yapı eminğini esenlar. Evgin çıkış bapları binaların dokumasına ve kocaliğine nazaran farklı şekillerde tasarlanabilir. Bapların bir binada tasarlanma aşamasında şu etmenler rol oynar:

Dimak aksesuar sisteminin kendine özgü ayırt edici bir özge özelliği kilit + dal seti veya panik pas setinin mono-blok olarak monte edilmesidir.

Ekseri yangın merdiveni ile baş başa kullanılan bu ivedi çıkış bapsı, bunalım anlarında insanoğluın yangın meydanından çabucak uzaklaşmalarını katkısızlayarak dirimsel bir rol üstlenmektedir.

Bapnın kendi kendisini kapatmasını esenlayabilen yaylı menteşenin yerı sıra opsiyonel olarak kızılınan hidrolik branş ile henüz pıtrak tasarruf sağlanabilir.

Bu sınıflandırma, yangın baplarının ne Yangın kapısı istanbul fiyatı kadar süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A derslikı bir yangın bapsı çoğu kez 60 dakika, B dershaneı bir yangın kapısı ise 30 an boyunca yangına karşı metanet gösterebilir. Yangın kapısı seçerken, bu metanet sınıflarını dikkate almanız önemlidir.

Montaj: Yangın kapısı, sevap şekilde monte edilmelidir. Bapnın yanlış montajı, yangın anında etkinliğini azaltır. Yangın kapısının montajı, kompetan bir ekip tarafından gerçekleştirilmelidir.

Yangın baplarının kullanıldığı mesken ve iş yerlerinde 50 kişiden bir araba anatomi yaşıyor ise yangın bapsı gidiş veçheüne dürüst açılacak şekilde ayarlamaktadır.

Yangın merdiveni kapısına hiçbir şekilde kilit hulliyatlamaz. Bazı binalar yararlanma saatleri dışında hakeza bir yolu tercih edebilmektedir. Bazı azca katlı binalarda da hırsızlığı önlemek amacıyla yangın kapıları kilitlenebilmektedir.

Kapı sistemlerinin yangın benzeri facia anlarında hem kaçış hem güvenlik hizmeti sunması onları çok maliyetli hale getirmiştir.

Mafevkda özetlediğimiz 9 maddenin kombinasyonlarını da katkısızlayabiliriz. Örneğin 120 an dayanimli panik barli yangin kapisi örneğinde olduğu kabil farklı kombinasyonlarda yangın çıkış kapısı yapım edebiliriz.

Yangın kapısı ne kullanılır? Yangın bapları, yangın alarmı yahut yangın dedektörü aracılığıyla rüşvetlanan yangın yerinde kendiliğinden olarak kapanır. Yangın bapsı, kapının üzerinde kâin yangın alarmı veya yangın dedektörü tarafından denetçi edilen işleyiş sebebiyle otomatik olarak kapanır ve yangının yayılmasını önler.

Report this wiki page